Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Σύλλογος

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Nέων Φουρνάς "ο Πήγασος" δημιουργήθηκε απο τους νέους του χωριού το 1999. Πραγματοποίησε μια σειρά απο πετυχημένες εκδηλώσεις αλλά δυστυχώς παρέμεινε ανενεργός απο το 2001 μεχρι το 2007 οποτε και ξεκίνησαν οι προσπάθειες απο τους νέους του χωριού για την επαναλειτουργία του συλλόγου. Το 2000 ο σύλλογος πραγματοποίησε εκδηλώσεις όπως, έκθεση φωτογραφίας και αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου οι οποίες και στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία
Το 2008 ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο για τον σύλλογο. Νέα άτομα με όρεξη για δουλεία ανέλαβαν το σύλλογο. Το 2008 πραγμματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας και δημιουργήθηκε χορευτικό συγκρότημα αποτελούμενο απο μέλη του συλλόγου το οποίο και αγκάλιασε ο κόσμος με την αγάπη του.




Το 2009 ο σύλλογος πραγματοποίησε αθλητικές εκδηλώσεις, λαογραφική έκθεση, παρουσίαση παραδοσιακών χορών και πραγματοποίησε παράσταση θεάτρου σκιών. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ο κόσμος για άλλη μια φορά αγκάλιασε τις προσπάθειές μας.


Το 2010 ο σύλλογος πραγματοποίησε έκθεση φωτογραφίας κυρίως με παλιές φωτογραφίες οι οποίες εκτίθονταν σε ξύλινες κατασκευές που προσφερε ο σύλλογος στο δήμο, δημιουργία ενός στεγάστρου (κιόσκι), αθλητικές εκδηλώσεις, λαογραφική έκθεση,παρουσίαση παραδοσιακών χορών απο την κεντρική Ελλάδα αλλά και από τη θράκη και ένα πάρτυ νεολαίας με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια φορά.
Πλέον ο σύλλογος παρουσιάζεται πιο έτοιμος από ποτέ για τις προκλήσεις που παρουσιάζονται για την επόμενη χρονιά αλλά και για τους στόχους που θέτει.



1 σχόλιο:

aMaLia είπε...

synexizoume me kefi kai agaph gia ton topo mas...kai tou xronou paidia!!!!!